Na našej webovej stránke používame súbory cookies. Prezeraním našej webovej stránky súhlasíte s ich používaním a ukladaním do Vášho prehliadača. Ďalšie informácie o spôsobe používania súborov cookies môžete nájsť kliknutím sem

INFOSTAT, Inštitút informatiky a štatistiky,
Leškova 16, 817 95 Bratislava 15
Tel. +421 2 59379 301,
Email : infostat@infostat.sk

Hlavná stránka

logo na web YoumigEU-Flag

7.- 8.jún 2017
Míting v Belehrade (Srbsko)

Výsledky doterajšej práce vyhodnotili a rozpracovali partneri na druhom partnerskom stretnutí, ktoré sa konalo 7. - 8. júna v Belehrade. Partneri YOUMIG sa stretli po druhýkrát v Belehrade s cieľom diskutovať o pokroku v projekte, jeho hlavných výzvach a nadchádzajúcich úlohách. Úvodné prezentácie zhrnuli aktuálny stav jednotlivých tematických, administratívnych aj komunikačných úloh projektu.

Mítingu sa zúčastnilo viac ako 60 účastníkov z ôsmich krajín. Výskumníci a štatistici zapojení do projektu YOUMIG priblížili niektoré zložité otázky týkajúce sa zhromažďovania údajov, dostupnosti a porovnateľnosti v oblasti migrácie mladých. Preto má zameranie štyroch pracovných skupín- rodina, vzdelávanie, trh práce a miestne služby – pomôcť v otázke hodnotenia a zabezpečiť dôkladné preskúmanie všetkých problémov z rôznych uhlov pohľadu. Okrem toho sa lídri jednotlivých pracovných balíkov aktívne podieľali na tvorbe teoretických východísk koncepčného dokumentu Youmig, na upresnení komplexného zoznamu nástrojov pre výskum, pokrývajúcich širokú škálu migračných tém, a na tvorbe usmernení pre rozhovory analyzujúce procesy na lokálnej úrovni.

Druhý deň pokračovala práca pracovných skupín na riešení jednotlivých odborných otázok a tém projektu. Zároveň informovali finanční a projektoví manažéri o pokroku v riešení projektu vo svojej oblasti a komunikovali na tému úspešného manažmentu a propagácie projektu.

 

DSC 0004