Na našej webovej stránke používame súbory cookies. Prezeraním našej webovej stránky súhlasíte s ich používaním a ukladaním do Vášho prehliadača. Ďalšie informácie o spôsobe používania súborov cookies môžete nájsť kliknutím sem

INFOSTAT, Inštitút informatiky a štatistiky,
Leškova 16, 817 95 Bratislava 15
Tel. +421 2 59379 301,
Email : infostat@infostat.sk

Hlavná stránka

logo na web YoumigEU-Flag

Marcový workshop o nových indikátoroch migrácie v Rači  - prezentácia Data Toolkit

Workshop o nových vylepšených ukazovateľoch migrácie  sa uskutočnil 8. marca 2019 na Obecnom úrade MČ Bratislava -Rača, Alstrova ul.249. Zúčastnila sa ho vedecko-výskumná komunita a zamestnanci MČ Bratislava Rača.  Ide o aktivitu projektu YOUMIG zaradenú do pracovného balíka WP 4. Jeho hlavným cieľom bolo oboznámiť prítomných s novými a vylepšenými ukazovateľmi migrácie mladých a komplexným produktom pod názvom Data Toolkit. Branislav ŠPROCHA (projektový manažér Youmig z INFOSTATu), ktorý prezentoval  zoznam ukazovateľov podrobne popísal Data Toolkit. Účastníci workshopu prešli každý ukazovateľ a zamerali sa na niektoré dôležité aspekty:

  1. čitateľnosť, pochopenie výpočtu ukazovateľa a praktické využitie ukazovateľa,
  2. možnosti dostupnosti a aktualizácie indikátorov pre budúcu správu databáz,
  3. úroveň (národný / miestny) a časový horizont, v ktorom je ukazovateľ k dispozícii.

V ďalšej časti tréningu boli podrobne prezentované všetky ostatné komponenty Data Toolkitu, najmä možnosti správy dát a tvorby grafického výstupu.V diskusii sa hovorilo o otázkach týkajúcich sa pridávania a dostupnosti niektorých špecifických ukazovateľov. Dôležitou témou bola ochrana osobných údajov, ako aj podrobnosti o prognózach obyvateľstva. Významná pripomienka zaznela k podrobnejšiemu opisu metaúdajov a význam niektorých ukazovateľov pre praktické využitie. Účastníci napokon vyjadrili svoju podporu súboru údajov, ktorý môže v mnohých oblastiach predstavovať dôležitý nástroj pre ich rozhodovacie procesy.

 

marec 01 marec 02 marec 03