Na našej webovej stránke používame súbory cookies. Prezeraním našej webovej stránky súhlasíte s ich používaním a ukladaním do Vášho prehliadača. Ďalšie informácie o spôsobe používania súborov cookies môžete nájsť kliknutím sem

INFOSTAT, Inštitút informatiky a štatistiky,
Leškova 16, 817 95 Bratislava 15
Tel. +421 2 59379 301,
Email : infostat@infostat.sk

Hlavná stránka

logo na web YoumigEU-Flag

Návšteva projektového partnera mesta Szeged v Rači.

V dňoch 4. a 5. októbra 2018 zorganizoval lokálny partner projektu YOUMIG mestská časť  Bratislava - Rača stretnutie so zástupcami projektového tímu z maďarského Szegedu. V rámci "Study visit" – študijnej návštevy  - pre nich kolegovia z Rače pripravili prezentácie členov riešiteľského tímu J. Bučeka a S. Ondoša k pilotnému projektu implementácie lokálnych aktivít slúžiacich na uľahčenie  integrácie cudzincov prichádzajúcich a žijúcich v Rači. Okrem toho predstavili Infostánok pre cudzincov pod názvom ONE-STOP-SHOP. V prezentáciách odzneli nielen nové riešenia v oblasti komunikácie s cudzincami, ale aj  výzvy týkajúce sa previazanosti služieb verejnej správy a miestnej samosprávy a mnohé ďalšie. Členovia riešiteľského tímu Infostatu – B. Vaňo a B. Šprocha na stretnutí prezentovali prvú verziu Data Toolkit – špecifického dátového a informačného nástroja určeného  na kompletizáciu výstupov, údajov, databáz a informácií z projektu YOUMIG pripravovaného pre vedeckú obec, štatistické a výskumné inštitúcie a najmä pre miestnu samosprávu.
Viac o návšteve čítajte na stránkach slovenského partnera  https://www.raca.sk/projekt-youmig/.

O vzájomnej výmene skúseností oboch partnerov projektu YOUMIG si môžete prečítať aj príspevok v časopise Račiansky výber, str. 5.

20181005 1 20181005 2 20181005 3