Na našej webovej stránke používame súbory cookies. Prezeraním našej webovej stránky súhlasíte s ich používaním a ukladaním do Vášho prehliadača. Ďalšie informácie o spôsobe používania súborov cookies môžete nájsť kliknutím sem

INFOSTAT, Inštitút informatiky a štatistiky,
Leškova 16, 817 95 Bratislava 15
Tel. +421 2 59379 301,
Email : infostat@infostat.sk

Hlavná stránkaVyhlásenie o prístupnosti

Vyhlásenie o prístupnosti

Webové sídlo je vytvorené s ohľadom na maximálnu prístupnosť obsahu a funkčnosť a je prístupné aj po vypnutí zobrazovania obrázkov, kaskádných štýlov (CSS) a technológie JavaScript. Je definované v relatívnych jednotkách a jeho obsah je možné jednoducho zväčšovať a zmenšovať pomocou štandardných nástrojov webových prehliadačov.

Mnoho súborov publikovaných v tomto sidle je vo formáte *.PDF. Pre zobrazenie týchto dokumentov je potrebné mať nainštalovaný prehliadač PDF dokumentov Adobe Reader, ktorý je voľne šíriteľný.

Prístupnosť web stránok

Obrázky

Všetky obrázky a fotografie nesúce obsah sú označené pomocou alternatívnych textov. Ilustračné obrázky označené textovou alternatívou nie sú. Stránky sú ovládateľné a čitateľné aj s vypnutým zobrazením obrázkov.

Farby

Všetky farby textu a pozadí sú navrhnuté tak, aby boli v dostatočnom kontraste a mali dostatočný rozdiel jasu. Texty by teda mali byť dobre čitateľné aj pre užívateľov s poruchami zraku a pozornosti a inými disfunkciami sťažujúcimi vnímanie textového obsahu. Web stránka je plne použiteľná aj pri nastavení pracovného prostredia "Vysoký kontrast" (High contrast).

Hyperlinky

Všetky textové odkazy (hyperlinky), okrem navigačných, sú jednoznačne odlíšené od okolitého textu inou farbou a podčiarknutím.

Otváranie odkazov do nového okna

Odkazy sa neotvárajú do nového okna okrem prípadov, kedy je na to používateľ upozornený.

Odkazy na súbory mimo web stránok

Používateľ je vždy upozornený pri odkazoch na iný ako webový dokument (napr. jpg, gif, flash, doc, pdf a pod.) buď informáciou v zátvorke za odkazom alebo informáciou v popise odkazu (v značke "title").

Tlač web stránok

Súčasťou web stránok je aj CSS štýl pre tlačovú verziu. Všetky stránky je možné vytlačiť štandardnými prostriedkami internetového prehliadača (napr. cez menu Súbor - Tlač).

Tabuľky

Tabuľky sú použité vždy iba na štruktúrovanie dát, nikdy nie na tvorbu rozloženia web stránky. Tabuľkové dáta dávajú zmysel čítané zľava doprava a každá tabuľka obsahuje záhlavie riadkov alebo stĺcov uľahčujúce pochopenie štruktúry dát aj pri čítaní špeciálnymi čítačkami.

Výnimky prístupnosti

Nie všetky texty majú stanovenú veľkosť v pomerných jednotkách. Niektoré textové elementy používajú určenie veľkosti v absolútnych jednotkách.

Technický kontakt

Pripomienky k prístupnosti a obsahu web stránok www.infostat.sk zasielajte na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript. alebo vyplňte kontaktný formulár. Prípadné nedostatky sa pokúsime odstrániť čo najskôr. Ďakujeme za ochotu a porozumenie.